Friday, March 21, 2008

:: Kes di Kuala Kangsar ?

klik pada gambar untuk paparan yang lebih jelas

Pastinya ini kisah lama... dah berlalu... tapi baru disertai gambar yang baru dijumpai dari blog orang kuala... suatu nama yang hebat. Selepas ini kita tak pasti apakah tindakan lanjut oleh mana2 pihak. Bersama2lah kita tunggu dan lihat nanti.

Thursday, March 20, 2008

Mengapa Opah Pidah perlu letak jawatan?

Sebab Opah Pidah menjadi liabiliti kepada Pak Lah. Tak lama lagi, Dr. Khairudin, Calun Pas bagi Parlimen KK akan membawa kes penamaan calun ke mahkamah. Pada hari penamaan calun lalu, Opah Pidah sepatutnya sudah tersingkir kerana tidak menandatangani borang pencalunan. Dua borang yang dipamerkan tidak ditandatangani. Tidak diketahui, sama ada borang yang ketiga ditandatangani selepas semua menyedari perkara tersebut, atau pun ditandatangani oleh orang lain.
Satu lagi perkara yang timbul ialah, dua orang saksi yang menandatangani borang tersebut sepatutnya menurunkan tandatangan SELEPAS calun menurunkan tandatangannya. tapi dalam hal ini, saksi telah menipu! Depa sain dulu, baru calun sain. Pegawai Daerah yang menjadi Pengurus Pilihanraya yang menerima borang pencalunan pada hari tersebut, telah pun mengambil cuti panjang, selepas disiasat oleh polis dan BPR. Dengar cerita, besar kemungkinan, Opah Pidah akan kalah dalam kes ini. Sapa yang akan menyingkir Opah Pidah? Jangan-jangan Zaid Ibrahim. Lagipun, hayat politik Opah di Kuala Kangsar dah habis. Beliau bukan sahaja ditolak oleh orang-orang Cina dan India, malah cuba disabotaj oleh ahli UMNO sendiri. Selepas pengumuman keputusan, Opah Pidah ada cakap kat wakil MCA dan MIC, "Lepas ni, orang Cina dan India jangan harap nak dapat apa-apa lagi!. Deepavali akan datang, jangan datang mintak apa-apa, dua kupang pun I tak bagi!".

Posted by Mat Saman Kati at 11:45 PM 1 comments