Saturday, October 20, 2007

:: Samdol


:: hidup kita ni tak boleh serius sangat... tak boleh sentiasa berkerut dahi dan kening... sesekali bawak2 lah bergelak ketawa sikit... jangan asyik tunjuk muka masam... muka "tut"... tapi, bawak2 lah bergurau senda sikit... buat cerita katun sikit... tapi secara sederhana le... jangan le orang tengah serius, kita pulak buat lawak bodoh... siap le nanti... silap2 kepala kita di sekeh nanti... jadi, berhati2 le.

:: cerita lawak bodoh ni... diseludup keluar dari suatu forum...

DAGING YANG BOLEH TERBANG DAN BERENANG SAHAJA:

Salim sering mengeluh sakit kepala dan dada. Doktor menganjurkan agar dia berhenti merokok dan minum minuman keras. Selain itu harus berhenti makan daging kambing, daging kesukaan Salim.

Doktor: 'Jangan lupa daging kambing. Anda hanya boleh makan sayur-sayuran dan daging haiwan yang boleh berenang dan terbang'.

Setelah tiga hari berlalu sang Doktor menalifon Salim mengingatkan Salim agar makan hanya daging yang boleh berenang dan terbang sahaja. Tiga bulan kemudian Doktor mengunjungi ke rumah Salim untuk melihat perkembangannya. Dia diberitahu oleh orang gajinya Salim ada di kolam renang. Mendengar itu, Doktor merasa tenang kerana menyangka Salim bukan hanya mengikuti arahannya, tetapi juga mahu berolahraga untuk meningkatkan kesihatan tubuhnya. Doktor langsung bergegas menuju ke kolam renang di mana Salim berada. Namun apa yang dilihatnya di kolam renang?Salim berada di dalam air melatih kambing berenang!!!