Friday, July 17, 2009

:: Pertandingan Drama Piala Ketua Menteri Sarawak

[13.JPG]Pertandingan drama Piala Ketua Menteri Sarawak kali ke-8 tiba lagi. Bertempat di Dewan Sri Samarahan, IPGM Kampus Tun Abdul Razak, Kota Samarahan sebagai tuan rumah... berlangsunglah pertandingan antara kesemua IPGM bagi zon Sarawak iaitu IPGM Kampus Batu Lintang, Kuching... IPGM Kampus Rajang, Bintangor dan IPGM Kampus Sarawak, Miri pada 15 - 16 Julai 2009.

Seawal 12 Julai 2009, ketibaan kontijen IPGM Kampus Sarawak, Miri... diikuti IPGM Kampus Rajang, Bintangor dan IPGM Kampus Batu Lintang, Kuching telah berjaya menemukan para penyarah pengiring, pengarah drama, para krew dan dan peserta yang mengambil bahagian selain daripada kontijen tuan rumah.

Setiap pasukan berpeluang melakukan penyesuaian pentas pada sebelah siang dan malam mengikut penggiliran yang ditetapkan. Perasmian penutupan pertandingan dilaksanakan oleh YAB Ketua Menteri Sarawak, Pehin Sri Tan Sri Hj. Abdul Taib Mahmud pada 17 Julai 2009 mulai jam 8.15 malam. Pemenang pertandingan tersebut berpeluang mempersembahkan drama pada malam penutupan tersebut.

Keputusan:

1. Johan - IPGM Kampus Tun Abdul Razak, Kota Samarahan (Wasiat)

2. Naib Johan - IPGM Kampus Batu Lintang, Kuching (Ilang)

3. Sagu hati - IPGM Kampus Rajang, Bintangor (Sidak Mek Masih Terit)

4. Sagu hati - IPGM Kampus Sarawak, Miri (Satu keluarga)