Monday, November 20, 2006

:: Lepak Di Rumah

Selamat berjumpa lagi...

Rutin - Ahad:
Biasanya awal2 lagi dah ke Pasar Satok. Sorang diri je, sebab yang lain2 tak nak ngikut. Cuma beli nasi dagang, karipap, kuih tako dan apam balik. Sempat le jugak bimbit dua tiga jenis sayur. Kira2 jam 11 pagi ke Tabuan Laruh, beli ikan sebab Along nak buat sup. Barang makanan lain pun dikaut jugak...sebab anak2 dah berkumpul. Tau je le.

Petang:
Pak Tam call dari bengkel G2nya di Simpang Renggam...hal tanah di Segari. Katanya Pak Ndak kantoi bilamana Pak Njang Mad Tok Abas memulangkan kata2 Pak Ndak kepadanya...."tak pa la...hang jual bahagian hampa tu kat aku, aku bayar sebagaimana yang hang offer kat aku dulu tu". Kahkahkah. Sah dan soheh, dua pihak tak mau mengalah. Namun jangan hingga terbiar begitu je tanah tu, sekurang2nya diusahakan. Di pihak kita...kena segerakan proses ambil kuasa. Bulan November - Disember ni mungkin dapat dibereskan kut oleh mana2 pihak yang terluang waktu dan balik bercuti ke Pantai. Pak Ngah cuma bercuti di Kuching je. Maaf, tak dapat bersama untuk kenduri di Sitiawan dan di Nenering tu.

Malam:
Dapat mesej daripada Pak Lang jam 8.37 malam..."Apa cite bumi kenyalang? Sabah ni panas la, heran! Haha." Baru teringat yang Pak Lang tu baru balik dari Canada....lantas dibalas mesej tu..."Slmt kmbali ktanah ayo".
Anak2 pulak selepas mereka pekena pizza yang dibeli untuk makan di rumah, berpakat nak ke rumah Nek Jah (mak mertua). Semua pergi kecuali Pak Ngah. Jadi sardin le...bila 6 orang berpadat naik kembara tu.
Cadang nak tidur awal sebab esok kena mewakili boss bermesyuarat bersama Jabatan Pelajaran Gabungan Kuching....sebab boss pergi ke Miri...mesyuarat kewangan untuk Ketua2 Jabatan Persekutuan Sarawak. Tapi mata tak mau bekerjasama, apa lagi....jengok blog le.
PAKNGAH belum rasa mengantuk lagi...lepas pekena nescafe o...